Miksi stressinhallinta-valmennus lisää työhyvinvointia ja työssäjaksamista?

Työikäisten uupumus on yleistynyt hurjaa vauhtia. Moni elää keskellä ruuhkavuosia ja myös esihenkilöiden uupumus on lisääntynyt. Työikäisten mielenterveyssyistä johtuvat poissaolot ovat kasvaneet. Stressinhallintavalmennus on yksi hyvä tapa auttaa työssäjaksamisessa, yksilö- ja ryhmätasolla. Arjen kiireen keskellä harvoin itsekseen jaksaa pysähtyä ja tehdä suunnitelmaa ja tarvittavia muutoksia oman hyvinvoinnin eteen – tämä on täysin luonnollista. Monesti vasta […]

Työikäisten uupumus on yleistynyt hurjaa vauhtia. Moni elää keskellä ruuhkavuosia ja myös esihenkilöiden uupumus on lisääntynyt. Työikäisten mielenterveyssyistä johtuvat poissaolot ovat kasvaneet. Stressinhallintavalmennus on yksi hyvä tapa auttaa työssäjaksamisessa, yksilö- ja ryhmätasolla.

Arjen kiireen keskellä harvoin itsekseen jaksaa pysähtyä ja tehdä suunnitelmaa ja tarvittavia muutoksia oman hyvinvoinnin eteen – tämä on täysin luonnollista. Monesti vasta sairastuminen tai muu kriisi elämässä, kuten avioero tai muu tapahtuma pysäyttää. Tällöin monesti on edessä sairasloma, koska keho ei vaan enää jaksa. Siksi olisikin tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta nyt eikä sitten kun on ihan loppu. 

Stressinhallintavalmennuksessa mennään lempeästi mutta tavoitteellisesti kohti parempaa työssäjaksamista. Huolehditaan siitä, että omasta arjesta tulee palauttavampaa, niissä raameissa kuin se kunkin kohdalla on mahdollista. Valmentajan ohjaava ote auttaa suunnitelman tekemisessä ja siinä pysymisessä. Valmennuksella vaikutetaan niin henkiseen kuin fyysiseen hyvinvointiin, työssäjaksamiseen ja itsensä johtamiseen sekä ajanhallintaan. 

Valmennuksen teemat valitaan tilanteen mukaan. Tärkeää on oppia parempaa stressinsäätelyä ja huolehtia, että päivän aikana tapahtuu palautumista. Tämä kaikki tukee työssäjaksamista ja joustavampaa mieltä sekä ajattelun luovuutta. Kun työuupumus vähenee, myös sairaspoissaolojen määrä vähenee. Työ voi alkaa taas tuntua motivoivammalta ja työn tehokkuus paranee. Hyvinvoiva työntekijä tai esihenkilö on myös mukavampi kollega muulle tiimille kuin uupunut. Hyvinvointiin on mahdollista vaikuttaa.

Jos haluat itsellesi tai työyhteisöösi stressinhallintavalmennusta yksilö- tai ryhmätasolla, otathan yhteyttä meihin, autamme mielellämme. 

Emili Osara
Muutos- ja stressinhallintavalmentaja, työhyvinvointijohtaja